Název | Množství a jednotka |
---|---|
hladká výběrová mouka | 500 g |
hrubá mouka | 500 g |
mléko | 400 ml |
droždí | 50 g |
žloutek | 4 ks |
sůl | 1 lžička |
máslo | 200 g |
moučkový cukr | 400 g |
rozinky | |
rum | 2 lžíce |
mandle loupané | |
mandlové lupínky | |
máslo nebo bílek na potření | |
citronová kůra |
Postup: Změklé máslo (nebo heru) utřeme s cukrem a žloutky, přidáme tvaroh, vanilkový... zobrazit recept
Postup: Vepřovou kýtu (může být i pěkná krkovička) naklepu, naříznu na okrajích, aby se... zobrazit recept
Postup: Špenát povaříme v osolené vodě, přidáme na kostičky nakrájené brambory, na... zobrazit recept
Postup: Dvě hrsti sušených hříbků namočíme do 1,5l studené vody nejlépe přes noc. Druhý... zobrazit recept
Postup: Uzenou krkovičku opláchneme a osušíme. Na pánev si dáme tuk a rozehřejeme.... zobrazit recept
Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek